Skip to main content

Geschiedenis

Het is 1 april 1981 wanneer Roger Blommaert beslist zijn job als inspecteur bij ABB Verzekeringen stop te zetten en zich te vestigen als zelfstandig verzekeringsagent van ABB in de De Brownestraat 1
te Beveren.

De portefeuille van agent Leon Smet vormt de basis voor het nieuw opgericht agentschap dat zich vooral richt op een cliënteel uit de landbouwsector en aanverwante bedrijven.

Gelet op het stilaan afnemend aantal boeren wordt meer en meer de nadruk gelegd op de particuliere markt en KMO’s. Wanneer we in 1996 samensmelten met het agentschap te Melsele en er later nog 2 portefeuilles overgenomen worden, krijgen die sectoren een nieuw elan.

Ondertussen breidt ons agentschap gestaag uit. Wanneer Ivo, de oudste zoon van Roger, zijn studies verzekeringen en financiën beëindigt, stapt hij niet veel later mee in ons agentschap.

Als in 1998 ABB samen met Kredietbank en Cera opgaan in de nieuwe KBC Groep ontstaat een intense samenwerking met de KBC bankkantoren van Beveren, Melsele en later ook Haasdonk. Hierdoor winnen de segmenten, particulieren en kleine- en middelgrote ondernemingen, nog meer aan belang.  Het schadebeheer, waarin ons agentschap zwaar investeert, neemt sterk toe zodat onze eerste schadebeheerder wordt aangeworven.

In 2007 doet Geert Peirsman zijn intrede met het oog op de opvolging van Roger als agent.

Eind 2011 gaat Roger op pensioen en wordt Verzekeringen Blommaert & Peirsman bvba opgericht met Ivo en Geert aan het roer. Tegelijk verhuizen we naar ons nieuw kantoor in de Kasteeldreef 10.

Anno 2020 hebben we het verzekeringskantoor in Haasdonk overgenomen, tellen we 4 medewerkers én een extra agent, Eva Maes.

Door de komst van deze nieuwe agent beslissen we opnieuw van naam te veranderen en worden we Advico Verzekeringen;

Een agentschap dat zich onderscheidt door onze expertise en vakkennis.

Gespecialiseerd in het verlenen van advies aan zelfstandigen en ondernemingen.

Een verzekeringskantoor met een uiterst persoonlijke aanpak.

Met dit sterke team zijn we klaar voor alweer een nieuw hoofdstuk.
Laat de toekomst maar komen, wij hebben er zin in!